Gå direkt till innehåll
Besök från sydafrikanska facket CSAAWU i Stockholm

Pressmeddelande -

Besök från sydafrikanska facket CSAAWU i Stockholm

Sydafrikanskt vin är storsäljare i Sverige – men hur ser villkoren ut för de lantarbetare som arbetar med att framställa vinet? Vad finns det för möjligheter och hinder för facklig organisering på de ofta utspridda vingårdarna där många arbetare både bor och arbetar? Genom den stora oskyddade strejken i Västra kapprovinsen i Sydafrika för två år sedan, drev lantarbetarna fram en ökning av minimilönen på över 50 procent. Vad har hänt sedan?

Trevor Christians och Karel Swart från det sydafrikanska lantarbetarfacket CSAAWU, berättar om arbetsvillkor, facklig kamp och behovet av internationell solidaritet.
Trevor Christians och Karel Swart är i Stockholm lördag em - söndag em och finns tillgängliga för intervjuer under den tiden.

Seminarium på ABF:
Tid: 21 september, kl 11-12.30
Plats: ABF-huset (Per Albin-rummet), Sveavägen 41, Stockholm
Arrangörer: Kampanjen Rättvis vinhandel (Afrikagrupperna, DFSA-SAC, Latinamerikagrupperna) i samarbete med ABF Stockholm
Vi serverar frukost till självkostnadspris.
Varmt välkomna!
För mer information, kontakta: viktoria.olausson@afrikagrupperna.se

Ämnen

Kategorier


Afrikagrupperna är en partipolitiskt och religiöst obunden solidaritetsorganisation som arbetar för en rättvis världsordning i solidaritet med människor i Afrika som tvingas leva i fattigdom och förtryck.
Läs mer på www.afrikagrupperna.se

Kontakter

Louise Lindfors

Louise Lindfors

Presskontakt Generalsekreterare (endast vid brådskande ärenden) +46 (0)73-941 79 76
Anna Nordstrand

Anna Nordstrand

Presskontakt Tf. Kommunikation och insamlingschef 073 718 40 53