Gå direkt till innehåll
Vad betyder böcker i Zimbabwe?

Pressmeddelande -

Vad betyder böcker i Zimbabwe?

ENMT grundades av Mary Ndlovu till minne av hennes man, frihetskämpen Edward Ndlovu. Jackson Ndlovu arbetade hårt på sin fritid för att skapa det första fungerande biblioteket i Gwanda, ett litet samhälle i Zimbabwe. De första åren fick de låna en lagerlokal i en högstadieskola. Eleverna i skolan gick dit och läste, men man nådde inte ut i landsbyggden. Så 1996 startade man boklådor som distribuerades till skolor i landsbyggden runt Gwanda. Några år senare blev Afrikagrupperna en partner till ENMT.

Idag får 27 skolor på landsbygden regelbundet boklådor och biblioteksservice. Det innebär att böckerna når tiotusentals barn som annars skulle blivit utan. Och det finns ett stort huvudbibliotek i staden Gwanda. En dröm har gått i uppfyllelse, en dröm som förändrar människors liv. 

Möt Jackson Ndlovu på bokmässan i Göteborg!

Torsdag 25 september 13.00-13.20: Bokens betydelse i Zimbabwe.
I Zimbabwe är det inte ovanligt att fem elever delar en skolbok. Jackson Ndlovu från Edward Ndlovu Memorial Trust talar om vikten av böcker och bibliotek för utveckling på landsbygden.
Arr: Afrikagrupperna
Moderator: Andreas Karlsson, journalist

Torsdag 13.20-14.00: Möt upp Jackson Ndlovu för fortsatt diskussion och mingel vid vår monter på internationella torget.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Afrikagrupperna är en partipolitiskt och religiöst obunden solidaritetsorganisation som arbetar för en rättvis världsordning i solidaritet med människor i Afrika som tvingas leva i fattigdom och förtryck.
Läs mer på www.afrikagrupperna.se

Kontakter

Louise Lindfors

Louise Lindfors

Presskontakt Generalsekreterare (endast vid brådskande ärenden) +46 (0)73-941 79 76
Anna Nordstrand

Anna Nordstrand

Presskontakt Tf. Kommunikation och insamlingschef 073 718 40 53