Gå direkt till innehåll
Idag lanserar vi kampanjen Rädda fröerna!

Pressmeddelande -

Idag lanserar vi kampanjen Rädda fröerna!

Jordens fröer håller på att försvinna. De fröer som finns kvar patenteras nu av kommersiella krafter i en oroväckande takt. Patenterande fröer kan inte sparas, delas eller säljas vilket drabbar kvinnliga bönder i södra Afrika allra hårdast. Därför lanserar vi idag kampanjen Rädda fröerna.

Du behövs – var med och stoppa att företag tar patent och kontroll över lokala fröer! Den europeiska patentlagen skyddar denna rätt. Men trots det har tusentals patent beviljats de senaste åren genom kryphål i lagstiftningen. Vi kräver att europeiska patentkontoret säkerställer att inga företag kan ta patent på fröer. Besök vår kampanjsida och skriv under vår protestlista för att stoppa att företag tar patent och kontroll över lokala fröer.

Länk: www.räddafröerna.se

Ämnen

Kategorier


Afrikagrupperna är en ideell, partipolitisk och religiös obunden biståndsorganisation med en vision om en rättvis värld. Vi bedriver inget eget utvecklingsarbete utan samarbetar med partnerorganisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe. Vi har tre temaområden: SRHR, Mat och markrättigheter samt Naturresurser, företag och mänskliga rättigheter. Genom vår verksamhet förändras och förbättras tusentals liv varje dag. Afrikagrupperna är en medlemsorganisation med lokalgrupper över hela Sverige. Tillsammans sprider vi information och bildar opinion för global rättvisa.

Kontakter

Louise Lindfors

Louise Lindfors

Presskontakt Generalsekreterare (endast vid brådskande ärenden) +46 (0)73-941 79 76
Anna Nordstrand

Anna Nordstrand

Presskontakt Tf. Kommunikation och insamlingschef 073 718 40 53