Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Johanna Arkåsen ny medarbetare på Afrikagruppernas kontor i Zimbabwe

Johanna Arkåsen, ursprungligen från Falköping men senast bosatt i Stockholm, reser till Zimbabwe den 19 januari, för att påbörja sitt nya arbete som organisationsrådgivare för Afrikagrupperna.

Johanna Arkåsen kommer tillsammans med Afrikagruppernas koordinatör i landet, Ntando Ndlovu, att följa upp verksamheten som bedrivs av samarbetsorganisationer i Zimbabwe, och ansvara för återrapportering till Sverige. I dialog med organisationerna kommer hon att identifiera områden där Afrikagrupperna kan bidra med extra stöd, i form av insatser som stärker institutioner och höjer kompetensen hos personal.

- Det känns spännande och utmanande att få vara på plats och arbeta i Zimbabwe. Samtidigt som den ekonomiska och politiska krisen är fortsatt svår, så finns det nu varor i affärerna, och mina kollegor berättar att människor på landsbygden är mer hoppfulla än på länge, säger Johanna Arkåsen.

Johanna Arkåsen har tidigare arbetat med hiv och aids och jämställdhet, bland annat för Kvinnoforum, och organisationen Safina i Tanzania. De senaste åren har hon jobbat som informatör på GS, fackförbundet för skogs-, trä- och grafisk bransch i Stockholm.

- Jag ser fram emot att arbeta i en internationell miljö igen, tillsammans med människor som jag annars aldrig skulle träffa, och ta del av deras syn på livet. Man lär sig otroligt mycket i sådana möten, säger hon.

Johanna Arkåsen kommer att blogga om sitt arbete och utvecklingsfrågor i Zimbabwe på Afrikagruppernas blogg Zimbabwe idag (http://africagroups.org/zim). Hon nås fram tills utresan på telefonnummer: 0730-474169

Afrikagrupperna är en svensk solidaritetsorganisation som har arbetat med Zimbabwe sedan 1970-talet. Till en början arbetade Afrikagrupperna för att landet skulle uppnå självständighet och på senare år har Afrikagrupperna samarbetat med civilsamhällets organisationer för att förbättra människors levnadsvillkor.

För mer information kontakta Afrikagruppernas pressekreterare: Åsa Eriksson, 0735-939139, asa.eriksson@afrikagrupperna.se

För pressbilder och mer info: www.afrikagrupperna.se

Ämnen

Kategorier


Afrikagrupperna är en partipolitiskt och religiöst obunden solidaritetsorganisation som arbetar för en rättvis världsordning i solidaritet med människor i Afrika som tvingas leva i fattigdom och förtryck.
Läs mer på www.afrikagrupperna.se

Kontakter

Louise Lindfors

Louise Lindfors

Presskontakt Generalsekreterare (endast vid brådskande ärenden) +46 (0)73-941 79 76
Anna Nordstrand

Anna Nordstrand

Presskontakt Tf. Kommunikation och insamlingschef 073 718 40 53