Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Maria Andersson från Västerås sköter Afrikagruppernas ekonomi i Zimbabwe

Arbetet innebär att Maria ansvarar för att all ekonomi avseende Afrikagrupperna i Zimbabwe sköts enligt gällande redovisningsregler och enligt anvisningar från Afrikagrupperna i Sverige. Maria kommer att kontrollera kvaliteten på finansiella redovisningar från partnerorganisationer samt ge stöd om hur organisationen kan förbättra sin ekonomihantering och interna kontroll.

- Idag råder en katastrofal humanitär situation i Zimbabwe och jag tror att det kommer bli enormt tufft att få uppleva detta i verkligheten. Jag ser det som en stor utmaning att få jobba som ekonom i ett land vars ekonomi är i djup kris och idag har en av världens högsta inflationstakt.
När jag tidigare besökt Afrika vid ett antal tillfällen, bla Kenya har jag känt att det är på den kontinenten mitt hjärta hör hemma. Har under många år drömt och strävat efter att få arbeta någonstans i Afrika och nu äntligen har jag fått chansen. Det ska bli otroligt spännande att få åka ut och jobba för Afrikagrupperna och jag hoppas att under mina år i Zimbabwe få uppleva en positiv politisk och ekonomisk utveckling.

Afrikagrupperna är en svensk solidaritetsorganisation som har arbetat med Zimbabwe sedan 1970-talet. Till en början arbetade Afrikagrupperna för att landet skulle uppnå självständighet och därefter har Afrikagrupperna samarbetat både med staten och civilsamhällets organisationer för att förbättra zimbabwiernas levnadsvillkor.

Maria Andersson befinner sig i Västerås 28-31 mars och kan nås på 0739-135022 fram till utresan den 1 april samt på maria.andersson@afrikagrupperna.se

För mer information kontakta Afrikagruppernas pressekreterare:

Viktoria Olausson, 0735-939139, 08-442 70 67
viktoria.olausson@afrikagrupperna.se
För pressbilder och mer info www.afrikagrupperna.se


Afrikagrupperna är en partipolitiskt och religiöst obunden solidaritetsorganisation som arbetar för en rättvis världsordning i solidaritet med människor i Afrika som tvingas leva i fattigdom och förtryck.
Läs mer på www.afrikagrupperna.se

Afrikagrupperna Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm
Tel 08-442 70 60

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Louise Lindfors

Louise Lindfors

Presskontakt Generalsekreterare (endast vid brådskande ärenden) +46 (0)73-941 79 76
Anna Nordstrand

Anna Nordstrand

Presskontakt Tf. Kommunikation och insamlingschef 073 718 40 53