Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Frukostmöte 5 maj - Vart är Zimbabwe på väg?

Den prisbelönte zimbabwiske fotojournalisten Tsvangirayi Mukwazhi och handelsexperten Rangarirai Machemedze, vice chef för den zimbabwiska organisationen SEATINI, gästar Afrikagrupperna den 5 maj och ger inblick i utvecklingen i landet.

Drygt ett år har gått sedan regering och opposition formaliserade den nya samlingsregeringen i Zimbabwe. Vad har man åstadkommit sedan dess? Hur ser situationen ut för vanliga zimbabwier i dag? Vartåt är utvecklingen i landet på väg?

Den zimbabwiske fotojournalisten Tsvangirayi Mukwazhi, som kommer direkt från World Press Photo Awards i Amsterdam, frilansar bland annat för nyhetsbyrån AP. Han har fortsatt rapportera inifrån Zimbabwe, trots att han misshandlats och arresterats när han utövat sitt yrke som journalist. I Sverige har hans bildreportage som skildrar vanliga människors kamp för överlevnad i en allt tuffare ekonomisk situation publicerats bl a i Magasinet Södra Afrika.

Rangarirai Machemedze arbetar som vice chef för nätverket Southern and Eastern African Trade, Information and Negotiations Institute (SEATINI), baserad i Zimbabwe. Han arbetar regionalt med handelsfrågor, och är väl insatt i det civila samhällets förutsättningar i Zimbabwe idag.

Tid: Onsdagen den 5 maj kl. 8.30 – 10 (Kaffe/te och smörgås serveras från 8.15)
Plats: Afrikagrupperna, Solidaritetsrörelsens Hus, Götgatan 22A, Stockholm (ingång från gaveln, ring på hos Solidaritetsrörelsens Hus)

Tsvangirayi Mukwazhi finns tillgänglig för intervju 4-6 maj, och Rangarirai Machemedze finns tillgänglig 30 april-7 maj.

För mer information, kontakta Afrikagruppernas pressekreterare Åsa Eriksson:
08-4427060 eller 0735-939 139,  asa.eriksson@afrikagrupperna.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Afrikagrupperna är en partipolitiskt och religiöst obunden solidaritetsorganisation som arbetar för en rättvis världsordning i solidaritet med människor i Afrika som tvingas leva i fattigdom och förtryck.
Läs mer på www.afrikagrupperna.se

Afrikagrupperna ● Tegelviksgatan 40 ● 116 41 Stockholm ● Tel 08-442 70 60

Kontakter

Louise Lindfors

Louise Lindfors

Presskontakt Generalsekreterare (endast vid brådskande ärenden) +46 (0)73-941 79 76
Anna Nordstrand

Anna Nordstrand

Presskontakt Tf. Kommunikation och insamlingschef 073 718 40 53